Profilbilde.jpg

Angela Schrøder

Jeg står bak Livet som Krølltopp!

Hallo.

Velkommen til Livet som Krølltopp, bloggen hvor jeg dokumenterer livet i form av the struggles og the not so struggles. Nyt lesingen og send meg en melding på Instagram om du har noe på hjertet.

Instagram Nametag.JPG

10 grunner til å bo mindre

10 grunner til å bo mindre

Tidligere i år flyttet jeg fra en liten leilighet til en bitteliten leilighet; og det syntes jeg var en vanskelig overgang. Nå som jeg ikke lever på mer enn 35 m2 og har blitt vant til det, er jeg utrolig glad for å ha så liten plass. Det gjør livet enklere på så mange måter.

Les innlegget om hvordan jeg brukte KonMari-metoden for å rydde opp her.

Her er 10 grunner til at du kommer til å elske å bo i en mindre leilighet:
1: Det er på tide å rydde opp!

Det sies jo at man ikke vet hva som holder en igjen før man gir slipp på det, og jeg er et levende bevis på dette. Jeg har alltid vært en samler, ehm hoarder, og har hatt store problemer med å gi slipp på ting. Da mener jeg fysiske ting. Da jeg var liten pleide min bestevenninne og mamma å gå inn på rommet mitt og bare kaste ting uten at jeg visste det, fordi jeg samlet på ALT man kan tenke seg: Oppbrukte lightere, tomme Pringles bokser, blyanter, sånne kort man brukte i telefonautomater i tillegg til mer vanlige ting som servietter, viskelær og glansbilder – og veldig mye mer!I diverse flytteprosesser har litt og litt forsvunnet, selv om jeg tok med meg ganske mye av dette da jeg flyttet fra Haugesund til Bergen. Da vi skulle såpass ned i størrelse var det på tide å si farvel... Jeg gråt seriøst da vi kjørte på dumpen og Fretex med alt, det måtte flere turer med bilen til for å få alt bort. Med en mindre leilighet blir man bare nødt å kvitte seg med alt dritet man har spart på, for kom igjen, du kommer ikke til å lese de gamle bursdagskortene på nytt – såpass ærlig må man være med seg selv! (Bonus: da jeg gikk gjennom alle gamle bursdagskort fant jeg masse penger liggende!)

2: Å prioritere blir superenkelt!

I dag røk den ene delen til stavmikseren her i heimen, og da stilte jeg meg fort spørsmålet om det var på tide med en ordentlig kjøkkenmaskin. Svaret er nei, jeg har ikke plass til en kjøkkenmaskin! Kjøkkenet mitt er lite nok som det er, så i stedet begynte jeg å søke på nett etter den delen som var ødelagt i stavmikseren. BAM; enkelt valg og der brukte jeg et par hundre kroner i stedet for flere tusen.Du blir nødt til å velge hva du virkelig ønsker å ha i hjemmet. Jeg er en sucker for interiør og pynteting, men jeg har innsett at om jeg vil ha en leilighet i stil med Eirin Kristiansen så kan jeg ikke kjøpe det ene og det andre dill-dallet. Det er enkelt å velge bort slike ting.

3: Penger spart.

Som dere ser over så sparer man penger ufrivillig ved å ikke kjøpe unødvendige ting man ikke har plass til. I tillegg er det billigere med strøm, det er nesten ingen plass som skal varmes opp. Husleien er såklart rimeligere enn om vi skulle hatt et større leilighet i samme blokk. Vi så på større leiligheter enn denne men fant ut at det ble alt for mye penger å putte inn på noen andre sin konto hver måned.

4: Man setter virkelig pris på god plass.

Okei, denne er kanskje litt rar... Vi har jo en liten hund, hei Bilbo, han ELSKER å løpe rundt og leke. Siden plassen her ikke er så mye å boltre seg på pleier vi å slippe han løs i gangen i blokken. Det er en splitter ny blokk med en skikkelig fin og koselig felles inngang. Der løper han rundt og har det så utrolig gøy, jeg tror det er det beste med at han får gå på tur.Man lærer seg å bruke den plassen man har, og setter virkelig pris på romslige steder. Selvfølgelig hadde jeg ikke sagt nei takk til toppetasjen her som er på, hold deg fast: 232 m2 boareal, men når det ikke er realiteten så blir man takknemlig for det man har.

5: Det er utrolig koselig.

Det er ikke så mye plass til andre ting enn det som er nødvendig, og dermed blir det også koselig. For å dra det litt langt blir det som en hyttefølelese, litt enklere hverdag. Da vi flyttet inn tenkte jeg ofte at det var som å bo i en liten ferieleilighet, denne minnet meg veldig om da vi var på ferie i Barcelona. Og når vi er inne på det; en enklere hverdag kan vi alle nyte godt av.

6: Man lærer seg å respektere hverandres fred og ro.

Vi har nå en liten kombinasjon av stue og kjøkken og et soverom hvor det akkuratt er plass til sengen. Der man før kunne sitte på hvert sitt rom, eller at en av oss hadde besøk, er ikke det lenger mulig. Vi har blitt flinke å respektere hverandres fred og ro, hvis f.eks. jeg skal jobbe, blogge eller scrappe så nytter det ikke om samboeren maser om hva vi skal ha til middag.

7: Det er lettere å komme seg ut!

Ja, du kan jo prøve å trene hjemme i stua – jeg har gjort det og det funker, men hvis man virkelig vil bevege seg så er det utendørs som gjelder. Om man trenger bevege få litt fart skrotten har man så mange muligheter utendørs i forhold til inne. Vi har ikke direkte plass til et eget treningsrom, men med både park og fjell rett borti veien så kommer vi oss mye ut.

8: Nei, det er ikke flaut.

Det finnes en balkong i denne leiligheten, den setter jeg veldig pris på! I forrige leiligheten var det 2 felles hager for 4 leiligheter, men jeg brukte aldri hagen. Syntes det var flaut å henge rundt der i bikini og styre på om sommeren. Her har vi en liten balkong og alle naboene kan se hva som foregår. Ikke nok med det; alle som jobber på kontorene over gaten kan se hva som skjer. I starten syntes jeg det var superkleint å sitte ute og sole meg, spise frokost eller ta bilder til bloggen, men etterhvert begynte jeg å drite i det. Før jeg selv visste ordet av det stod jeg på balkongen i en liten shorts og sports BH og tar litt hjemmetrening mens hele nabolaget ser på. Ja, og så da?

9: Smarte løsninger er gull verdt!

Du kan ikke ha en egen maskin som kutter grønnsaker på forskjellige måter, eller en egen kaffekvern og en annen som trakter kaffen – men du finner mange andre gode løsninger. Ikea-stilen med å henge opp hyller langs alle veggene er ikke aktuelt her som vi leier, men å være litt kreativ i hvordan klesskapet innredes eller hvor du plasserer tingene gjør at det føles bra å bo på en så liten plass. Hver gang du åpner skapet blir det litt sånn: Wow, for en smart løsning jeg har her!

10: Man kan drømme om gode dager i villa.

Jeg har begynt å drømme meg bort og virkelig tenke gjennom hvordan jeg ønsker å bo når jeg blir ordentlig voksen. Små gleder som å ha en hage og å bo utenfor byen er noe jeg kunne tenke meg. Jeg hadde ikke hatt noe i mot å ha et kontor‚ eller til og med "studio" hvor jeg kan designe hele dagen. Selv om å bo her er en midlertidig, sett i forhold til resten av livet; er det her jeg skal bo i lang tid fremover. Da vi flyttet inn hadde jeg lyst å dra herfra så snart kontrakten gikk ut, men nå har skuta snudd. En gang i en veldig fjern fremtid skal jeg kjøpe meg noe eget, inntil da blir det her i Viken jeg holder til.Budskapet mitt i dette innlegget er at det kan føles tungt, vanskelig og utfordrende å skulle flytte til et enda mindre sted enn du er vant til – men det kommer til å gå helt fint! Etter en liten stund blir man glad i den plassen man har, og begynner å faktisk like å leve på den måten. Hvem vet hva fremtiden bringer, kanskje du får råd til den villaen en dag bare fordi du sparte godt nok i den lille leiligheten?Fortell om hvordan du bor! Selv har jeg vært i flere kollektiv, bodd helt alene og i penthouse opp igjennom årene.Livet som krølltopp


Fire tenner fattigere

Fire tenner fattigere


HJEMMELAGET BOUNTY

HJEMMELAGET BOUNTY